Competities

Naast het vrij tennissen kun je deelnemen aan diverse (interne) competities en toernooien die door het jaar heen georganiseerd worden. We nemen ook deel aan verschillende toernooien van verenigingen uit de ons omringende buurdorpen en natuurlijk worden er tennislessen georganiseerd bij voldoende belangstelling. Onderstaand een indicatie van de activiteiten zoals die jaarlijks georganiseerd worden voor de leden. De leden worden middels app en/of mail geïnformeerd over de activiteiten. Voor de meeste activiteiten geldt dat je je daarvoor moet aanmelden via mail of app.

Seniorleden

Jeugdleden

  • Dorpentoernooi met Esbeek, Diessen en Hilvarenbeek (herfst)
  • Tennis-/spellenmiddag (winter)
  • Interne competitie voor de jeugd (voorjaar)
  • Barbeque (zomer)

Fricandellentoernooi

Dit is maandelijks op de eerste vrijdagavond. Vanaf 19.30 uur is de kantine geopend en met de aanwezige leden en introducées spelen we een hussel toernooi zonder rekening te houden met gender of sterkte. Prachtige combinaties komen hieruit voort. En raad eens waarom het fricandellentoernooi heet…..

Snerttoernooi

Tussen kerst en oud en nieuw plannen we een intern toernooi in een overdekte tennishal in de regio. Afhankelijk van het aantal deelnemers zorgt het bestuur voor het transport. Vooraf wordt een indeling gemaakt met zowel mix-dubbels als heren/dames dubbels. Na afloop van de wedstrijden gaan we terug naar TOB en met een beetje geluk staat daar een heerlijke kop snert en/of glühwein te wachten. Lekker hoor.

Wintercompetitie

Jaarlijks wordt een toernooi georganiseerd tussen Kempische dorpen in teamverband. Dit is opgedeeld in 2 delen; najaar en voorjaar. Beide bestaan uit ± 5 wedstrijden. De wedstrijden worden centraal ingepland op doordeweekse avonden. De teams worden in poules ingedeeld op basis van sterkte. Het toernooi eindigt met een toernooi op een weekenddag in het voorjaar.

Een team bestaat uit tenminste 3 mannen en 3 vrouwen. Bij TOB schrijft meestal 1 team in voor dit toernooi. Deelname van nieuwe teamleden gebeurt op verzoek van de teamleden zelf en is afhankelijk van de behoefte. Bij voldoende belangstelling kan elk lid zelf een tweede team samenstellen.

De teamcaptain deelt de leden in waarbij rekening wordt gehouden met de afzonderlijke wensen en mogelijkheden. Vervolgens regelen de leden onderling eventuele verhindering. Er worden 6 wedstrijden gespeeld per avond; 2 herendubbels, 2 damesdubbel en 2 mix dubbels.

Bij uitwedstrijden rijden we gezamenlijk met 2 auto’s en wordt je thuis opgehaald. Bij thuiswedstrijden verzamelen we in de kantine om 19.15 uur. Start wedstrijden is 19.30 uur. Het is gebruikelijk dat het thuisteam zorgt voor iets lekkers bij de borrel, na afloop van de wedstrijden.